Teanin – vad det är, vad det är för och fördelar

Vet du vad Teanin som du kan köpa på Snorbilligt är till för? Effekterna av denna aminosyra, närvarande i Camellia sinensis-växten och i en svampart (Xerocomus badius), har stått ut mycket de senaste åren.

Bokstaven ” L “som ett prefix till namnet ” Teanin ” är hur det finns i teblad och som ingrediens i kosttillskott. Det finns också D-theanin, som inte används i stor utsträckning.

Teanin upptäcktes som en del av sammansättningen av grönt te 1949 och har studerats i stor utsträckning sedan dess. Några år senare, 1964, godkändes den som livsmedelstillsats i Japan.

Teanin erbjuder positiva effekter, särskilt för avslappning av kropp och själ, kognitiv prestanda, känslomässig status, sömnkvalitet och för förebyggande av vissa sjukdomar.

Många människor är fortfarande omedvetna om förekomsten och fördelarna med detta ämne. Så, för att låta dig veta mer Vad Teanin har att erbjuda, gjorde vi detta innehåll. Här lär du dig mer om:

Verkningsmekanism av Teanin ; 5 Fördelar med Teanin ; Var Hittar Man Teanin .

Verkningsmekanism av Teanin

Teanin fungerar genom att öka produktionen av serotonin och dopamin i kroppen – två viktiga hjärnneurotransmittorer som är ansvariga för känslor av lycka och välbefinnande.

Dessutom har detta ämne studerats allmänt på grund av andra åtgärder, såsom dess antioxidantkraft och dess förmåga att öka alfa hjärnvågor.

L-theanin kan också neutralisera den stimulerande effekten av koffein, vilket är mycket intressant. För att förstå mer vad dessa Åtgärdsmekanismer erbjuder, var noga med att läsa fördelarna med Teanin !
5 Fördelar med Teanin

  1. Ger avkoppling

Avkoppling är den största fördelen med ämnet i kroppen. Detta beror på kraften i Teanin i ökande alfavågor i hjärnan.

Till skillnad från andra föreningar, som ofta orsakar sömn tillsammans med avkoppling, har L-Theanin inte en sådan bieffekt – en faktor som markeras.

  1. Hjälper i kognitiv prestanda

Teanin ensam har förmågan att öka fokus och koncentrationsnivåer. Kombinationen med koffein, genom konsumtion av vissa teer, förstärker förbättringar i lärande och mental agility.

En studie utförd med äldre personer med kognitiv dysfunktion, fann att konsumtionen av grönt te, bestående av Teanin som finns på https://snorbilligt.se/ och koffein, var effektiv för att förbättra och minska sjukdomsprogressionen.

  1. Har förmågan att balansera känslomässig status

För att hämma de dåliga känslorna av sorg, förtvivlan och mental trötthet är det mycket intressant att hålla nivåerna av signalsubstanserna serotonin och dopamin höga.

Som det presenterades, utför Teanin verkningsmekanismer en direkt funktion i denna fråga – vilket bidrar till att upprätthålla ett tillstånd av känslomässig balans med konstant konsumtion.

  1. Hjälper till att förbättra sömnkvaliteten

Sömn är grundläggande för flera biologiska funktioner och dess kvalitet stör den dagliga rutinen. Därför är det mycket viktigt att ha tysta nätter av sömn-och Teanin är ganska effektiv för att främja detta.

Även om Teanin inte direkt orsakar sömn, har den förmågan att bidra till avkoppling. Med kropp och själ avslappnad är det lättare att sova och vila, även i svårare fall.

  1. Skyddande faktor för leversjukdomar

En annan intressant punkt om Teanin är att det kan minska riskerna för leversjukdom och skada. I förhållande till alkohol har den förmågan att påskynda din ämnesomsättning och hjälpa till vid återhämtning av antioxidanter från levern.

En studie som utvärderade sambandet mellan konsumtion av grönt te och risken för leversjukdom, rapporterade att teintaget kan fungera som en skyddande faktor.
display-superfoods-ocean-nedgång-och-blom-bitar
Var Kan jag hitta Teanin ?

Te är den mest konsumerade drycken i världen efter vatten. Förutom att de är mycket välsmakande har de länge varit kända för att ha medicinska egenskaper.

Grönt te kan till exempel konsumeras varmt eller kallt och har en stor mängd flavonoidantioxidanter. Vad många människor inte vet är att det också innehåller L-theanin i kompositionen.

Ett annat alternativ att konsumera L-Theanin är genom matchá. Detta te är pulveriserat och av samma art som grönt te, men i en mer koncentrerad version (med mer antioxidanter och andra föreningar).

Det finns också på marknaden, kosttillskott isolerade med aminosyran L-Theanin. Du bör vara noga med att välja de testade produkterna och som har garanti för marknadsföring.

Bloom Bits erbjuder superfoods erkänd av National Health Surveillance agency (Anvisa) och med alla strängaste kvalitetskrav.
Du hittar Matchá pulver på vår hemsida genom att klicka här! Denna superfood ger 60 portioner, vardera för R 1.32! Överraskande denna kostnad X nytta, eller hur?!