Asymmetrisk Digital Abonnentlinje (ADSL)

Vad är en asymmetrisk Digital Abonnentlinje (ADSL)?

Asymmetrisk Digital Subscriber Line (ADSL) är en teknik som ger höga överföringshastigheter för video och röst till hem över en vanlig koppartråd. Det kommer att vara mest kostnadseffektivt i områden med låg marknadspenetration av kabel-TV.
Förstå en asymmetrisk Digital Abonnentlinje (ADSL)

Asymmetrisk Digital Subscriber Line (ADSL), ibland bara kallad DSL, anses vara den största konkurrensen mot kabelmodem. DSL och kabelsystem jämförs med bandbredd, Ett mått på hur mycket data ett nätverk kan överföra. Internetleverantörer betecknar vanligtvis bandbreddshastigheter i miljontals bitar per sekund, eller megabit (Mbps), och miljarder bitar per sekund, eller Gigabit (Gbps). Generellt sett, ju högre bandbredd, desto snabbare hastighet med vilken en dator hämtar information från internet om användarna visa e-post eller titta på strömmade filmer.

Den amerikanska Federal Communications Commission (FCC) definierar bredbandsinternethastigheter som anslutningar med en bandbredd på 25 Mbps för nedladdningar och 3 Mbps för uppladdningar.

Leverantörer anger bandbreddsmätningen till kunder, men det kanske inte är den faktiska bandbreddshastigheten som en kund tar emot. Anslutningen kan ha en flaskhals där ett nätverk är begränsat av den lägsta hastigheten som går till flera datorer samtidigt. Fler datorer som är anslutna till samma bandbreddshastighet kan sakta ner bandbredden för alla som delar samma anslutning.